DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 22 IV 2024 |
I Biały barszcz z ziemniakami i porcją kiełbasy II Placuszki z jabłkiem III kompot wiśniowy |
Chleb mieszany z masłem, szynka konserwowa, herbata owocowa |
WTOREK 23 IV 2024 |
I Ala" rosół z zacierką i zieleniną II Ziemniaki, kotlet mielony, ogórek kiszony III Sok malinowy |
Mus owocowy, ciastko francuskie, herbata cytrynowa |
ŚRODA 24 IV 2024 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Fasolka po bretońsku, chleb III Herbata |
Bułka maślana z kruszonką, herbata malinowa |
CZWARTEK 25 IV 2024 |
I Zupa fasolowa z ziemniakami, warzywami i wkładką kiełbasy II Pierogi z mięsem III Sok cytrynowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, zielony ogórek, herbata |
PIĄTEK 26 IV 2024 |
I Zupa ogórkowa z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, sok jabłkowy |
Jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata cytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.