DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 15 IV 2024 |
I Żurek z porcją białej kiełbasy, chleb II Pierogi leniwe III Sok malinowy |
Chleb mieszany z masłem, żółty ser, herbata owocowa |
WTOREK 16 IV 2024 |
I Rosół z makaronem i zieleniną II Ziemniaki, potrawka drobiowa, ogórek zielony III Sok owocowy |
Serek waniliowy, chrupki kukurydziane, herbata cytrynowa |
ŚRODA 17 IV 2024 |
I Zupa jarzynowa z manną i zieleniną II Ryż, filet drobiowy w sosie słodko - kwaśnym |
Ciasto drożdżowe, herbata malinowa |
CZWARTEK 18 IV 2024 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Frytka, schab pieczony, surówka z czerwonej kapusty marchewki i jabłka III Kompot wiśniowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, zielony ogórek, herbata |
PIĄTEK 19 IV 2024 |
I Zupa szczawiowa z jajkiem II Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, marchewki III Sok jabłkowy |
Rogal z masłem, dżem, herbata cytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.