DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 8 IV 2024 |
I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy II Makaron z białym serem i masełkiem III Mus owocowy |
Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony |
WTOREK 9 IV 2024 |
I Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną II Ryż, udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok owocowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata owocowa |
ŚRODA 10 IV 2024 |
I Krupnik z ziemniakami, warzywa i natką pietruszki II Warzywa na patelni z filetem drobiowym III Sok wiśniowy |
Mus owocowy, biszkopty, woda mineralna |
CZWARTEK 11 IV 2024 |
I Zupa pieczarkowa z kaszą i zieleniną II Kopytka, gulasz w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok cytrynowy |
Chałka z masłem, herbata owocowa |
PIĄTEK 12 IV 2024 |
I Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną II Ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok jabłkowy |
Rogal z masłem i białym serkiem ,herbata cytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.