DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK |
I |
|
WTOREK |
I |
|
ŚRODA 4 IV 2024 |
I Biały barszcz z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Placuszki z jabłkiem III Sok wiśniowy |
Chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata malinowa |
CZWARTEK 5 IV 2024 |
I Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną II Kasza, bitki w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok owocowy |
Ciasto drożdżowe, herbata owocowa |
PIĄTEK 6 IV 2024 |
I Zupa ogórkowa z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty i marchewki III Sok malinowy |
Rogal z masłem, dżem wiśniowy, herbata cytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.