DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 18 III 2024 |
I Biały barszcz z ziemniakami i porcją białej kiełbasy II Makaron z białym serem i masełkiem III Sok cytrynowy |
Chleb mieszany z masłem, żółty ser, herbata owocowa |
WTOREK 19 III 2024 |
I Krupnik z ziemniakami, warzywami i natka pietruszki II Ryż, pulpety w sosie pomidorowym, ogórek kiszony III Sok wiśniowy |
Jogurt owocowy, biszkopty, herbata malinowa |
ŚRODA 20 III 2024 |
I Barszcz ukraiński z ziemniakami II Ryż, filet z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym III Sok malinowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 21 III 2024 |
I Zupa fasolowa z ziemniakami, warzywami i wkrojeniem kiełbasy II Pierogi z kapustą i pieczarką III Sok owocowy |
Ciasto drożdżowe, herbata owocowa |
PIĄTEK 22 III 2024 |
I Zupa warzywna z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty i marchewki III Sok pomarańczowy |
Rogal z masłem, dżem truskawkowy, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.