DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 11 III 2024 |
I Zupa ogórkowa z pulpetami i zieleniną II Manna z sokiem malinowym |
Chleb mieszamy z masłem, szynka drobiowa, pomidor ,herbata owocowa |
WTOREK 12 III 2024 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Kasza, bitki w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok wiśniowy |
Chałka z masłem, jabłuszko, herbata malinowa |
ŚRODA 13 III 2024 |
I Zupa pieczarkowa z makaronem i zieleniną II Ryż, schab pieczony, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok jabłkowy |
Bułka mieszana z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewka, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 14 III 2024 |
I Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną II Spaghetti bolonese z warzywami III Sok cytrynowy |
Bułka maślana, herbata owocowa |
PIĄTEK 15 III 2024 |
I Grochówka z ziemniakami II Krokiet z pieczarką i serem III Sok cytrynowy |
Rogal z masłem i białym serkiem, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.