DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 4 III 2024 |
I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy, chleb II Placuszki z jabłkiem III Sok malinowy |
Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata owocowa |
WTOREK 5 III 2024 |
I Zupa jarzynowa z manną i zieleniną II Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok wiśniowy |
Mus owocowy, biszkopty, woda niegazowana |
ŚRODA 6 III 2024 |
I Ala"rosół z zacierką i zieleniną II Ryż, udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty i jabłka III Sok owocowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 7 III 2024 |
I Zupa szczawiowa z jajkiem II Pierogi z mięsem i masełkiem III Sok cytrynowy |
Chleb mieszany z masłem, biały serek, herbata owocowa |
PIĄTEK 8 III 2024 |
I Zupa brokułowa z ryżem II ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok malinowy |
Rogal z masłem i dżem truskawkowy, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.