DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 26 02 2024 |
I Żurek z porcją kiełbasy, chleb II Kluski leniwe z masełkiem III Sok wiśniowy |
Chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata owocowa |
WTOREK 27 02 2024 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Fasolka po bretońsku, chleb III Herbata |
Serek waniliowy, chrupki kukurydziane, herbata malinowa |
ŚRODA 28 02 2024 |
I Krupnik z warzywami i zieleniną II Filet z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym III Sok malinowy |
Bułka mieszana z masłem, polędwica sopocka, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 29 02 2024 |
I Zupa pomidorowa z zacierką i zieleniną II Kluska śląska, gulasz w sosie własnym, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok cytrynowy |
Placek drożdżowy, mus owocowy, herbata owocowa |
PIĄTEK 1 03 2024 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kiszonej kapusty, marchewki III Sok pomarańczowy |
Rogal z masłem i żółtym serkiem, herbata herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.