DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 19 II 2024 |
I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy, chleb II Manna z sokiem malinowym |
Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata owocowa |
WTOREK 20 II 2024 |
I Czerwony barszcz z ziemniakami II Pierogi z mięsem III Sok wiśniowy |
Kisiel truskawkowy, biszkopty, herbata malinowa |
ŚRODA 21 II 2024 |
I Zupa jarzynowa z manną i zieleniną II Spaghetti bolonese z warzywami III Sok jabłkowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 22 II 2024 |
I Rosół z makaronem i zieleniną II Ziemniaki, potrawka drobiowa, buraczek czerwony III Sok owocowy |
Jogurt owocowy, ciastko francuskie, herbata owocowa |
PIĄTEK 23 II 2024 |
I Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną II Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty i marchewki III Sok owocowy |
Rogal z masłem i białym serkiem, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.