DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 12 II 2024 |
I Biały barszcz z porcją kiełbasy, chleb II Makaron z białym serkiem i masełkiem III Sok malinowy |
Chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, papryka, herbata owocowa |
WTOREK 13 II 2024 |
I Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną II Kasza, bitki w sosie własnym III Sok cytrynowy |
Serek waniliowy, chrupki kukurydziane, herbata malinowa |
ŚRODA 14 II 2024 |
I Barszcz ukraiński z ziemniakami II Pierogi z białym serem III Sok owocowy |
Placek drożdżowy, mus owocowy, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 15 II 2024 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki, udko pieczone, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok wiśniowy |
Bułka mieszana z masłem, dżem wiśniowy, herbata owocowa |
PIĄTEK 16 II 2024 |
I Zupa pieczarkowa z makaronem i zieleniną II Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty i marchewki III Sok owocowy |
Bułka z masłem i żółty ser, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.