DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 22 I 2024 |
I Kapuśniak z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Manna z sokiem malinowym |
Chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, papryka, herbata owocowa |
WTOREK 23 I 2024 |
I Ala' rosół z zacierką i zieleniną II Pierogi z kapustą i pieczarką III Sok malinowy |
Serek waniliowy, chrupki kukurydziane, herbata malinowa |
ŚRODA 24 I 2024 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zielenina II Frytka, paluszki drobiowe III Sok wiśniowy |
Placek drożdżowy, mus owocowy, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 25 I 2024 |
I Krupnik z ziemniakami, warzywami i zieleniną II Kluska śląska, gulasz w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok jabłkowy |
Bułka mieszana z masłem, dżem wiśniowy, herbata owocowa |
PIĄTEK 26 I 2024 |
I Zupa pomidorowa z makaronem II Ziemniaki, schab pieczony, surówka z czerwonej kapusty marchewki i jabłka III Sok malinowy |
Bułka z masłem i żółty ser, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.