DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 15 I 2024 |
I Żurek z porcją kiełbasy, chleb II Kluski leniwe z masełkiem III Sok pomarańczowy |
Bułka mieszana z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata owocowa |
WTOREK 16 I 2024 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Warzywa na patelni, paluszki drobiowe III Sok malinowy |
Chałka z masłem, herbata malinowa |
ŚRODA 17 I 2024 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Spaghetti bolonese z warzywami III Sok wiśniowy |
Chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 18 I 2024 |
I Zupa szczawiowa z jajkiem II Naleśniki z białym serem, dżem III Sok jabłkowy |
Jogurt naturalny, biszkopty, woda mineralna |
PIĄTEK 19 I 2024 |
I Bułka pizzerinka, soczek II Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną III Ziemniaki, kotlet schabowy, sałatka warzywna |
Rogal z masłem i białym serkiem, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.