DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 8 I 2024 |
I Zupa ogórkowa z pulpetami i zieleniną II Makaron z białym serem i masełkiem III Sok wiśniowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, papryka, herbata owocowa |
WTOREK 9 I 2024 |
I Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną II Ryż, filet z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym III Sok cytrynowy |
Serek waniliowy, chrupki kukurydziane, herbata malinowa |
ŚRODA 10 I 2024 |
I Rosół z makaronem i zieleniną II Ziemniaki, potrawka drobiowa, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok malinowy |
Bułka mieszana z masłem, dżem truskawkowy, herbata owocowa |
CZWARTEK 11 I 2024 |
I Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną II Pierogi z mięsem III Sok owocowy |
Chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, herbata cytrynowa |
PIĄTEK 12 I 2024 |
I Zupa fasolowa z ziemniakami i warzywami II Placuszki z jabłkiem III Sok jabłkowy |
Mus owocowy, ciastko francuskie, herbata malinowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.