DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK
|
I |
|
WTOREK 2 I 2024 |
I Biały barszcz z porcją kiełbasy, chleb II manna z sokiem malinowym |
Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, herbata owocowa |
ŚRODA 3 I 2024 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Fasolka po bretońsku, chleb III Herbata |
Bułka mieszana z masłem, żółty ser, herbata owocowa |
CZWARTEK 4 I 2024 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Kasza, bitki w sosie własnym, buraczek czerwony III Sok owocowy |
Chałka z masłem, mus owocowy, herbata cytrynowa |
PIĄTEK 5 I 2024 |
I Krupnik z warzywami i zieleniną II Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Woda niegazowana |
Bułka z masłem, biały serek, herbata malinowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.