DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 18 XII 2023 |
I Żurek z porcją kiełbasy, chleb II Pierogi z mięsem i pieczarką III Sok malinowy |
Chleb mieszany z masłem ,polędwica sopocka, pomidor, herbata owocowa |
WTOREK 19 XII 2023 |
I Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną II Pizzerinka |
Jogurt owocowy, ciastko francuskie, herbata malinowa |
ŚRODA 20 XII 2023 |
I Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną II Kluska śląska, gulasz w sosie własnym III Sok owocowy |
Bułka mieszana z masłem, żółty ser, herbata owocowa |
CZWARTEK 21 XII 2023 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Ryż, udko pieczone, surówka z białej kapusty marchewki i jabłka III sok wiśniowy |
Chałka z masłem, ms owocowy, herbata cytrynowa |
PIĄTEK 22 XII 2023 |
I Zupa pieczarkowa z makaronem i zieleniną II Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty i marchewki III Sok jabłkowy |
Bułka z masłem, biały serek, herbata malinowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.