DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 11 XII 2023 |
I Kapuśniak z ziemniakami i porcją kiełbasy II Makaron z białym serem i masełkiem III Sok malinowy |
Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony, herbata owocowa |
WTOREK 12 XII 2023 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Kasza, pulpety w sosie koperkowym III Sok owocowy |
Serek waniliowy, chrupki kukurydziane, herbata malinowa |
ŚRODA 13 XII 2023 |
I Krupnik z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki II Kopytka, bigos III Sok wiśniowy |
bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, papryka, herbata owocowa |
CZWARTEK 14 XII 2023 |
I Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną II Ziemniaki, schab pieczony, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok cytrynowy |
Chleb mieszany z masłem, biały serek "Almette", herbata cytrynowa |
PIĄTEK 15 XII 2023 |
I Grochówka z ziemniakami II Krokiet z pieczarką i serem III Sok malinowy |
Rogal z masłem, dżem truskawkowy, herbata pomarańczowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.