DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK (oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 4 XII 2023 |
I Biały barszcz z porcją kiełbasy, chleb II Makaron z masełkiem i białym serem III Sok malinowy |
Chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata owocowa |
WTOREK 5 XII 2023 |
I Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną II Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok cytrynowy |
Jogurt owocowy, ciastko francuskie, herbata malinowa |
ŚRODA 6 XII 2023 |
I Zupa pieczarkowa z kaszą II Ryż, filet z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym III Sok owocowy |
Bułka mieszana z masłem, żółty ser, herbata owocowa |
CZWARTEK 7 XII 2023 |
I Flaki, bułka angielka II Kluski leniwe z masełkiem III Sok wiśniowy |
Ciasto drożdżowe, mus owocowy, herbata cytrynowa |
PIĄTEK 8 XII 2023 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty i marchewki III Sok jabłkowy |
Bułka maślana z kruszonką, herbata malinowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.