DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 27 XI 2023 |
I Barszcz ukraiński z ziemniakami II Pierogi z mięsem i pieczarką III Sok malinowo - cytrynowy |
Bułka mieszana z masłem, polędwica sopocka, ogórek zielony, herbata owocowa |
WTOREK 28 XI 2023 |
I Zupa fasolowa z ziemniakami i warzywami II Ziemniaki, kiełbasa pieczona, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok wiśniowy |
Mus owocowy, chrupki kukurydziane, herbata cytrynowa |
ŚRODA 29 XI 2023 |
I Zupa jarzynowa z ziemniakami II Kasza, gulasz w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok cytrynowy |
Bułka mieszana z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony , herbata malinowa |
CZWARTEK 30 XI 2023 |
I Zupa ogórkowa z ziemniakami II Warzywa na patelni, paluszki drobiowe III Sok owocowy |
Serek waniliowy, biszkopty, soczek |
PIĄTEK 1 XII 2023 |
I Zupa warzywna z ziemniakami i warzywami II Ryż ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok malinowo - cytrynowy |
Rogal z masłem, biały serek, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.