DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 20 XI 2023 |
I Biały barszcz z porcją kiełbasy, chleb II Manna z sokiem malinowym |
Chleb mieszany z masłem, żółty ser, herbata owocowa |
WTOREK 21 XI 2023 |
I Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną II Fasolka po bretońsku, chleb III Herbata |
Chałka z masłem, jogurt owocowy, herbata malinowa |
ŚRODA 22 XI 2023 |
I Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną II Ziemniaki, udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok cytrynowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszony, herbata malinowa |
CZWARTEK 23 XI 2023 |
I Krupnik z warzywami i natką pietruszki II Ryż filet z kurczaka w sosie pieczarkowo - śmietanowym III Sok wiśniowy |
Kisiel truskawkowy, biszkopty, soczek |
PIĄTEK 24 XI 2023 |
I Zupa szczawiowa z jajkiem II Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty i marchewki III Sok owocowy |
Rogal z masłem, dżem wiśniowy, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.