DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 13 XI 2023 |
I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy, chleb II Kluski leniwe z masełkiem III Sok pomarańczowy |
Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony, herbata owocowa |
WTOREK 14 XI 2023 |
I Rosół z makaronem i zieleniną II Ziemniaki, kotlet mielony, marchewka z groszkiem III Sok wiśniowy |
Ciasto drożdzowe, serek waniliowy, herbata cytrynowa |
ŚRODA 15 XI 2023 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Spaghetti bolonese z warzywami III sok jabłkowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata malinowa |
CZWARTEK 16 XI 2023 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Kasza, żeberko w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok cytrynowy |
Budyń śmietankowy, biszkopty, soczek |
PIĄTEK 17 XI 2023 |
I Zupa pieczarkowa z makaronem II Ziemniaki paluszki rybne III Sok malinowy |
Rogal z masłem, biały serek "Almette", herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.