DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK (oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 6 XI 2023 |
I Zupa ogórkowa z pulpetami i zieleniną II Makaron z białym serem i masełkiem III Sok wiśniowy |
Chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata owocowa |
WTOREK 7 XI 2023 |
I Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną II Kasza, gulasz w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok malinowo - cytrynowy |
Kisiel wiśniowy, chrupki kukurydziane, herbata owocowa |
ŚRODA 8 XI 2023
|
I Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną II Ziemniaki, filet panierowany z kurczaka, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok owocowy |
Bułka mieszana z masłem, żółty ser, papryka, herbata malinowa |
CZWARTEK 9 XI 2023 |
I Czerwony barszcz z ziemniakami II Pierogi z mięsem i pieczarką III Sok pomarańczowy |
Chałka z masłem, mus owocowy, herbata cytrynowa |
PIĄTEK 10 XI 2023 |
I Zupa jarzynowa z manną II Ziemniaki, ryba panierowana, buraczek czerwony III Sok owocowy |
Rogal z masłem, dżem truskawkowy, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.