DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 23 X 2023 |
I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy II Pierogi z białym serem III Sok cytrynowo - malinowy |
Chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, pomidor, herbata owocowa |
WTOREK 24 X 2023 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki, bitki w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok wiśniowy |
Bułka maślana z kruszonką, herbata cytrynowa |
ŚRODA 25 X 2023 |
I Rosół z makaronem i zieleniną II Ryż, udko pieczone, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok pomarańczowy |
Bułka mieszana z masłem, szynką drobiową, ogórek zielony, herbata owocowa |
CZWARTEK 26 X 2023 |
I Barszcz ukraiński z ziemniakami II Pampuchy z sosem truskawkowy III Sok owocowy |
Budyń śmietankowy z sokiem malinowym, biszkopty, soczek |
PIĄTEK 27 X 2023 |
I Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną II Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok pomarańczowy |
Bułka mieszana z masłem i żółtym serem, herbata cytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.