DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 16 X 2023 |
I Biały barszcz z porcją kiełbasy, chleb II Placuszki z jabłkiem III Sok wiśniowy |
Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony, herbata cytrynowa |
WTOREK 17 X 2023 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Fasolka po bretońsku, chleb III Herbata |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata owocowa |
ŚRODA 18 X 2023
|
I Zupa warzywna z ziemniakami i zieleniną II Ryż, schab pieczony, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok jabłkowy |
Kisiel cytrynowy, chrupki kukurydziane, sok wieloowocowy |
CZWARTEK 19 X 2023 |
I Zupa fasolowa z ziemniakami i warzywami II Spaghetti bolonese z warzywami III Sok malinowy |
Bułka mieszana z masłem, ser żółty, papryka, herbata owocowa |
PIĄTEK 20 X 2023 |
I Zupa koperkowa z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok owocowy |
Rogal z masłem, biały serek, herbata cytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.