DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 9 X 2023 |
I Zupa ogórkowa z pulpetami i zieleniną II Makaron z białym serem i masełkiem III Sok wiśniowy |
Jogurt owocowy, ciastko francuskie, herbata owocowa |
WTOREK 10 X 2023 |
I Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną II Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok malinowy |
Bułka mieszana z masłem, polędwica sopocka, pomidor, herbata cytrynowa |
ŚRODA 11 X 2023 |
I Zupa pieczarkowa z kaszą i natką pietruszki II Gulasz w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok pomarańczowy |
Mus owocowy, biszkopty, herbata owocowa |
CZWARTEK 12 X 2023 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Ryż, paluszek drobiowy, surówka z czerwonej kapusty, jabłka III Sok cytrynowy |
Chałka z masłem, herbata malinowa |
PIĄTEK 13 X 2023 |
I Grochówka z ziemniakami II Ziemniaki, ryba panierowana z serem, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok wiśniowy |
Rogal z masłem i dżem wiśniowy, herbata cytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.