DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 2 X 2023 |
I Żurek z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Kluski leniwe z masełkiem III Sok malinowy |
Chleb mieszany z masłem, serek "Almette", herbata malinowa |
WTOREK 3 X 2023 |
I Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki, pulpety w sosie pomidorowym, ogórek zielony III Sok cytrynowy |
Bułka maślana z kruszonką, herbata owocowa |
ŚRODA 4 X 2023 |
I Krupnik z warzywami i natką pietruszki II Ryż, filet z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym III Sok wiśniowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata owocowa |
CZWARTEK 5 X 2023 |
I Zupa szczawiowa z jajkiem II Naleśniki z białym serem III Sok wiśniowy |
Budyń śmietankowy z sokiem malinowym, biszkopty, soczek |
PIĄTEK 6 X 2023 |
I Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną II Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok pomarańczowy |
Bułka mieszana z masłem i żółty ser, herbata cytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.