DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 25 IX 2023 |
I Kapuśniak z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Kasza manna z sokiem malinowym |
Bułka mieszana z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony, herbata cytrynowa |
WTOREK 26 IX 2023 |
I Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną II Kasza, bitki w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok malinowy |
Chleb wieloziarnisty z masłem, polędwica sopocka, pomidor, herbata owocowa |
ŚRODA 27 IX 2023 |
I Czerwony barszcz z ziemniakami II Pierogi z mięsem III Sok malinowy |
Jogurt owocowy, ciastko francuskie, herbata malinowa |
CZWARTEK 28 IX 2023 |
I Rosół z makaronem i zieleniną II Ziemniaki, potrawka drobiowa, buraczek czerwony z jabłuszkiem III Sok cytrynowy |
Ciasto drożdżowe, mus owocowy, herbata malinowa |
PIĄTEK 29 IX 2023 |
I Grochówka z ziemniakami i kiełbasą II Ryż, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok wiśniowy |
Rogal z masłem, dżem truskawkowy, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.