DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 18 IX 2023 |
I Biały barszcz z porcją kiełbasy, chleb II Pierogi z białym serem i masełkiem III Sok cytrynowy |
Chlebek wieloziarnisty z masłem, żółty ser, pomidor, herbata owocowa |
WTOREK 19 IX 2023 |
I Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną II Fasolka po bretońsku III Herbata |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielona, herbata cytrynowa |
ŚRODA 20 IX 2023 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki, kotlet mielony, ogórek zielony III Sok wieloowocowy |
Chałka z masłem, owoc, herbata malinowa |
CZWARTEK 21 IX 2023 |
I Zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami II Warzywa na patelni, filet panierowany z kurczaka III Sok pomarańczowy |
Bułka mieszana z masłem, serek "Almette", herbata cytrynowa |
PIĄTEK 22 IX 2023 |
I Zupa warzywna z ziemniakami i zieleniną II Ryż, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok malinowy |
Kisiel wiśniowy, chrupki kukurydziane, jabłuszko, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.