DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 11 IX 2023 |
I Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną II Makaron z białym serem i masełkiem III Sok malinowy |
Bułka z masłem, pasztet drobiowy, zielony ogórek, herbata cytrynowa |
WTOREK 12 IX 2023 |
I Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną II Kasza, gulasz w sosie własnym,zielony ogórek III Sok wieloowocowy |
Bułka maślana z kruszonką, herbata owocowa |
ŚRODA 13 IX 2023 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Spaghetti bolonese z warzywami III Sok jabłkowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata cytrynwa |
CZWARTEK 14 IX 2023 |
I Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki II Ryż, udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok wieloowocowy |
Ciasto drożdżowe, herbata owocowa |
PIĄTEK 15 IX 2023 |
I Krupnik z warzywami i natką pietruszki II Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok malinowy |
Rogal z masłem, dżem truskawkowy, herbata cytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.