DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 19 VI 2023 |
I Zupa ogórkowa z pulpetami i zieleniną II Kluski leniwe z masełkiem III Sok malinowy |
Chałka z masłem, herbata cytrynowa |
WTOREK 20 VI 2023 |
I Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną II Ryż, udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty, marchewka i jabłka III Sok malinowy |
Jogurt owocowy, biszkopty, herbata owocowa |
ŚRODA 21 VI 2023
|
I Zupa brokułowa z ryżem II Spagehetti bolognese z warzywami III Sok cytrynowy |
Bułka z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata malinowa |
CZWARTEK |
I |
|
PIĄTEK |
I |
|
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.