DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 12 V 2023 |
I Żurek z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Manna z sokiem malinowym III Woda niegazowana |
Chleb wieloziarnisty z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata owocowa |
WTOREK 13 V 2023 |
I Zupa pomidorowa z zacierką i zieleniną II Ryż, filet kurczaka w sosie słodko- kwaśnym III Sok malinowy |
Bułka maślana, herbata owocowa |
ŚRODA 14 V 2023 |
I Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną II Ziemniaki, frytka z kurczaka, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok owocowy |
Bułka mieszana z masłem, jajko, pomidor, ogórek, herbata |
CZWARTEK 15 V 2023 |
I Zupa pieczarkowa z makaronem II Kasza, bitki w sosie własnym, surówka z czerwonej kapusty marchewki i jabłka III Sok cytrynowy |
Serek "Danio", chrupki kukurydziane, herbata malinowa |
PIĄTEK 16 V 2023 |
I Zupa warzywna z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty i marchewki |
Rogal z masłem, biały serek "Almette", herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.