DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 29 V 2023 |
I Barszcz biały z porcją kiełbasy, chleb II Pierogi z białym serkiem III Sok malinowy |
Chleb wieloziarnisty z masłem, żółty ser, ogórek zielony, herbata cytrynowa |
WTOREK 30 V 2023 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Fasolka po bretońsku, chleb III Sok wiśniowy |
Kisiel cytrynowy, biszkopty, herbata |
ŚRODA 31 V 2023 |
I Krupnik z ziemniakami i zieleniną II Ryż, udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok malinowo - cytrynowy |
Bułka mieszana z masłem, biały serek "Almetta", herbata cytrynowa |
CZWARTEK 1 VI 2023 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i warzywami II Kasza, gulasz w sosie własnym III Sok owocowy |
Bułka mieszana z masłem, pasztet, rzodkiewka, herbata malinowa |
PIĄTEK 2 VI 2023 |
I KL "o" I - III Filet z kurczaka, panierowany II KL IV - VIII Wyjazd do Gledzianówka Grill |
Ciasto drożdżowe z dżemem, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.