DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 22 V 2023 |
I Zupa ogórkowa z ziemniakami warzywami i zieleniną II Makaron z musem truskawkowym III Woda niegazowana |
Chleb wieloziarnisty z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony, herbata malinowa |
WTOREK 23 V 2023 |
I Zupa pomidorowa z zacierką i zieleniną II Kasza , bitki w sosie własnym, ogórek zielony III Sok wiśniowy |
Mus owocowy, ciasto drożdżowe, herbata owocowa |
ŚRODA 24 V 2023 |
I Rosół z makaronem i zieleniną II Ziemniaki, potrawka drobiowa, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok pomarańczowy |
Bułka mieszana z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 25 V 2023 |
I Zupa warzywna z ziemniakami i warzywami II Ryż, filet panierowany z kurczaka |
Bułka mieszana z masłem( pszenica, mleko), szynka drobiowa |
PIĄTEK 26 V 2023 |
I Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną ( seler), ( wywar warzywno - mięsny), II Ziemniaki, paluszki rybne ( ryba), surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, sok jabłkowy. |
Rogal z masłem, dżem truskawkowy, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.