DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 15 V 2023 |
I Kapuśniak z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Makaron z białym serkiem i masełkiem III Sok malinowy |
Chleb wieloziarnisty z masłem, szynka drobiwa, pomidor, herbata cytrynowa |
WTOREK 16 V 2023 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Ziemniaki, kotlet mielony, sałata z śmietaną III Sok pomarańczowy |
Jogurt owocowa, ciastko francuskie, herbata owocowa |
ŚRODA 17 v 2023 |
I Krupnik z ziemniakami i zieleniną II Spaghetti bolognese z warzywami III Sok pomarańczowy
|
Budyń śmietankowy, biszkopty, woda mineralna niegazowana |
CZWARTEK 18 V 2023 |
I Pieczarkowa z kaszą II Frytka, schab pieczony, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok truskawkowy |
Bułka z masłem, polędwica sopocka, ogórek, herbata malinowa |
PIĄTEK 19 V 2023 |
I Grochówka z ziemniakami II Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok wiśniowy |
Rogal z masłem, dżem truskawkowy, herbata malinowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.