DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 8 V 2023 |
I Biały barszcz z porcją kiełbasy, chleb Ii Kluski leniwe z masłem III Sok owocowy |
Chleb wieloziarnisty z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony, herbata owocowa |
WTOREK 9 V 2023 |
I Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną II Kluska śląska, gulasz w sosie własnym, ogórek zielony, III Sok malinowy |
Kisiel wiśniowy, biszkopty, herbata malinowa |
ŚRODA 10 V 2023 |
I Zupa fasolowa z ziemniakami i warzywami II Kasza, żeberko w sosie własnym, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok wiśniowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 11 V 2023 |
I Zupa jarzynowa z zacierką II Ryż, pierś z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym III Sok pomarańczowy |
Ciasto drożdżowe, słodki upominek, herbata owocowa |
PIĄTEK 12 V 2023 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z czerwonej kapusty i jabłka III Sok malinowy |
Rogal z masłem i białym serkiem "Almetta", herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.