DZIEŃ TYGODNIA 24 IV - 28 IV |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 24 IV 2023 |
I Biały barszcz z porcją kiełbasy , chleb II Kasza manna z truskawkami III Sok owocowy |
Jogurt owocowy, biszkopty, herbata owocowa |
WTOREK 25 IV 2023 |
I Krupnik z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki II Fasolka po bretońsku, chleb III Herbata |
Bułka mieszana z masłem, polędwica sopocka, ogórek zielony, herbata cytrynowa |
ŚRODA 26 IV 2023 |
I Rosół z makaronem i zieleniną II Ryż, udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok malinowy |
Kisiel, ciasto drożdżowe, herbata owocowa |
CZWARTEK 27 IV 2023 |
I Zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami II Ziemniaki, kotlet mielony, ogórek zielony III Sok malinowo- cytrynowy |
Rogal z masłem, dżem wiśniowy, herbata malinowa |
PIĄTEK 28 IV 2023 |
I Zupa szczawiowa z jajkiem II Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok jabłkowy |
Mus owocowy, batonik zbożowy, herbata cytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.