DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 17 IV 2023 |
I Kapuśniak z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Pierogi z białym serem III Sok malinowy |
Chleb wieloziarnisty z masłem, pasztet drobiowy, zielony ogórek, herbata owocowa |
WTOREK 18 IV 2023 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Kasza, gulasz w sosie własnym, ogórek zielony III Sok jabłkowy |
Mus owocowy, biszkopty, herbata malinowa |
ŚRODA 19 IV 2023 |
I Zupa pomidorowa z zacierką II Warzywa na patelni, paluszki drobiowe III Sok malinowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 20 IV 2023 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Spaghetti bolognese z warzywami III Sok pomarańczowy |
Ciasto drożdżowe, batonik, herbata owocowa |
PIĄTEK 21 IV 2023 |
I Zupa pieczarkowa z kaszą II Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok owocowy |
Rogal z masłem, dżem truskawkowy, herbata cytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.