DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 10 IV 2023 |
I |
|
WTOREK 11 IV 2023 |
I |
|
ŚRODA 12 IV 2023 |
I Zupa ogórkowa z pulpetami, warzywami i zieleniną II Makaron z białym serem i masełkiem III Sok malinowy |
Bułka mieszana z masłem, dżem wiśniowy, herbata owocowa |
CZWARTEK 13 IV 2023 |
I Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną II Ryż , udko pieczone, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok owocowy |
Kisiel wiśniowy, biszkopty, herbata cytrynowa |
PIĄTEK 14 IV 2023 |
I Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną II Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok malinowo- cytrynowy |
Rogal z masłem, białym serkiem, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.