DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 3 IV 2023 |
I Żurek z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Makaron z białym serkiem i masełkiem III Sok jabłkowy |
Kanapka z chleba, masło, pasztet, ogórek zielony, herbata owocowa |
WTOREK 4 IV 2023 |
I Krupnik z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki, "ala" gołąbek w sosie pomidorowym III Sok wiśniowy |
Bułka mieszana, masło, polędwica, herbata cytrynowa |
ŚRODA 5 IV 2023 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Kiełbasa pieczona, ogórek kiszony III Sok pomarańczowy |
Rogal z masłem, dżem wiśniowy, herbata owocowa |
CZWARTEK |
I |
|
PIĄTEK |
I |
|
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.