DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 27 III 2023 |
I Kapuśniak z porcją kiełbasy, chleb II Kasza manna z sokiem malinowym |
Chleb wieloziarnisty z masłem, biały serek "Almette", herbata cytrynowa |
WTOREK 28 III 2023 |
I Zupa pomidorowa z zacierką II Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok owocowy |
Bułka mieszana, masło, szynka wiejska, ogórek zielony, herbata owocowa |
ŚRODA 29 III 2023 |
I Grochówka z ziemniakami II Pampuchy III Sok malinowy |
Bułka maślana z kruszonką, herbata malinowa |
CZWARTEK 30 III 2023 |
I Barszcz czerwony z ziemniakami II Pierogi z mięsem III Sok wiśniowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, herbata owocowa |
PIĄTEK 31 III 2023 |
I Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną II Ryż, ryba panierowana, buraczek czerwony III Sok pomarańczowy |
Serek "Danio", chrupki kukurydziane, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.