DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 20 III 2023 |
I Zupa ogórkowa z pulpetami i warzywami II Kluski leniwe z masełkiem III Sok malinowy |
Bułka mieszana, żółty ser, herbata malinowa |
WTOREK 21 III 2023 |
I Zupa fasolowa z ziemniakami i warzywami II Makaron, gulasz w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok owocowy |
Kisiel wiśniowy, biszkopty, herbata cytrynowa |
ŚRODA 22 III 2023 |
I Rosół z makaronem i zieleniną II Ziemniaki z koperkiem ,potrawka drobiowa, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok pomarańczowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata owocowa |
CZWARTEK 23 III 2023 |
I Zupa warzywna z ziemniakami i zieleniną II Ryż, filet z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym III Sok malinowy |
Mus warzywno- owocowy, chrupki kukurydziane, herbata cytrynowa |
PIĄTEK 24 III 2023 |
I Barszcz ukraiński z ziemniakami II Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok wiśniowy |
Rogal z masłem i dżem truskawkowy, herbata malinowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.