DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 13 III 2023 |
I Żurek z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Makaron z białym serem i masłem III Sok malinowo- cytrynowy |
Kanapka z chleba, masło, pasztet, ogórek zielony, herbata owocowa |
WTOREK 14 III 2023 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Fasolka po bretońsku, chleb wieloziarnisty III Herbata |
Bułka mieszana, masło, żółty ser, papryka, herbata cytrynowa |
ŚRODA 15 III 2023 |
I Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną II Kasza, żeberko w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok wieloowocowy |
Bułka mieszana, szynka wiejska, rzodkiewka, herbata malinowa |
CZWARTEK 16 III 2023 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Frytka, filet z kurczaka panierowany, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok wiśniowy |
Ciasto drożdżowe, słodki upominek, herbata owocowa |
PIĄTEK 17 III 2023 |
I Zupa pieczarkowa z kaszą II Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka |
Rogal z białym serkiem "Almette", herbata cytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.