DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 6 III 2023 |
I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy, chleb II Kasza manna z sokiem malinowym III Pomarańcza |
Kanapka z chleba wieloziarnistego z masłem, białym serkiem "Almette", herbata owocowa |
WTOREK 7 III 2023 |
I Zupa brokułowa z ryżem II Spaghetti bolonese z warzywami III sok malinowy |
Bułka z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, herbata cytrynowa |
ŚRODA 8 III 2023 |
I Grochówka z kiełbasą i ziemniakami II Pierogi z mięsem III Sok malinowy |
Jogurt owocowy, biszkopty, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 9 III 2023 |
I Zupa jarzynowa z ziemniakami II Ryż udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok wieloowocowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, papryka, herbata malinowa |
PIĄTEK 10 III 2023 |
I Krupnik z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok malinowo- cytrynowy |
Rogal z masłem, dżem, wiśniowy, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.