DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 27 II 2023 |
I Biały barszcz z porcją kiełbasy II Naleśniki z białym serem , dżemem truskawkowym III Sok wieloowocowy |
Kanapka z chleba wieloziarnistego z masłem, pasztetem, ogórkiem zielonym, herbata cytrynowa |
WTOREK 28 II 2023 |
I Zupa fasolowa z ziemniakami i warzywami II Gulasz w sosie własnym, ogórek zielony III Sok jabłkowy |
Bułka z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata malinowa |
ŚRODA 1 III 2023 |
I Zupa szczawiowa z jajkiem II Ryż, pierś z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym III Sok malinowy |
Budyń śmietankowy z sokiem malinowym, biszkopty |
CZWARTEK 2 III 2023 |
I Zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami II Kluska śląska, bitki w sosie własnym, surówka z białej kapusty, marchewki, jabłka III Sok owocowy |
Ciasto drożdżowe, słodki upominek, herbata owocowa |
PIĄTEK 3 III 2023 |
I Zupa jarzynowa z zieleniną i ziemniakami II Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka III Sok jabłkowy |
Rogal z masłem, dżem truskawkowy, herbata malinowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.