DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 20 II 2023 |
I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy, chleb II Kluski leniwe z masełkiem, serek "Danio" III Sok wieloowocowy |
Kanapka z chleba wieloziarnistego z żółtym serem i rzodkiewką, herbata owocowa |
WTOREK 21 II 2023 |
I Zupa pomidorowa z zacierką i zieleniną II Ryż, pulpety w sosie koperkowym III Sok wieloowocowy |
Serek "Danio", ciastko francuskie, herbata cytrynowa |
ŚRODA 22 II 2023 |
I Barszcz czerwony z ziemniakami II Krokiet z pieczarką i serem III Sok wieloowocowy |
Bułka mieszana z masłem, białym serkiem "Almette", herbata malinowa |
CZWARTEK 23 II 2023 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Paluszki z piersi kurczaka z warzywami na patelni III Sok pomarańczowy |
Bułka maślana z kruszonką, herbata owocowa |
PIĄTEK 24 II 2023 |
I Zupa brokułowa z ryżem II Ziemniaki z koperkiem, ryba panierowana z serem,buraczek czerwony z jabłkiem III Sok malinowy |
Chałka z masłem, chrupki kukurydziane, herbata cytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.