DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 13 II 2023 |
I Żurek z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Makaron z białym serem i masełkiem III Sok wieloowocowy , pomarańcza |
Kanapka z chleba z masłem, pasztetem i ogórkiem kiszonym, herbata cytrynowa |
WTOREK 14 II 2023 |
I Zupa jarzynowa z zacierką i zieleniną II Hot-dog III Sok pomarańczowy |
Bułka mieszana z masłem, szynka drobiowa, papryka, herbata owocowa |
ŚRODA 15 II 2023 |
I Rosół z makaronem i zieleniną II Ziemniaki z koperkiem, potrawka drobiowa, ogórek zielony III Sok malinowy |
Chałka z masłem, słodki upominek, herbata owocowa |
CZWARTEK 16 II 2023 |
I Barszcz ukraiński z ziemniakami i zieleniną II Pierogi z mięsem III Sok jabłkowy |
Bułka z masłem, biały serek "Almette", herbata cytrynowa |
PIĄTEK 17 II 2023 |
I Krupnik z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki , paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka III Sok wieloowocowy |
Rogal z masłem, dżem truskawkowy, herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.