DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 6 II 2023 |
I Kapuśniak z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Kasza manna z sokiem malinowym III Mus owocowy |
Kanapka z chleba wieloziarnistego z masłem, żółtym serem i pomidorem, herbata owocowa |
WTOREK 7 II 2023 |
I Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną II Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok owocowy |
Bułka z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, herbata cytrynowa |
ŚRODA 8 II 2023 |
I Zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami II Spaghetti bolonese z warzywami III Woda mineralna niegazowana |
Serek "Danio" , chrupki kukurydziane, herbata owocowa |
CZWARTEK 9 II 2023 |
I Zupa fasolowa z ziemniakami i warzywami II Kasza, bitki w sosie własnym, ogórek kiszony III sos malinowy |
Kisiel wiśniowy, ciastko francuskie, biszkopty, herbata cytrynowa |
PIĄTEK 10 II 2023 |
I Zupa pieczarkowa z makaronem i warzywami II Ryż ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty i marchewki III Sok jabłkowy |
Rogal z masłem, białym serkiem, "Mój ulubiony", herbata owocowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.