DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 30. I. 2023 |
I Biały barszcz z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Pierogi z białym serem III Sok malinowy |
Kanapka z chleba wieloziarnistego z masłem, pasztetem i zielonym ogórkiem, herbata owocowa |
WTOREK 31.I.2023 |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną II Gulasz w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok jabłkowy |
Chałka z masłem, słodki upominek, herbata malinowa |
ŚRODA 1. II. 2023 |
I Ryżanka z warzywami II Fasolka po bretońsku, chleb III Herbata |
Bułka z masłem, szynka drobiowa, pomidor, cytrynowa herbata |
CZWARTEK 2. II. 2023 |
I Krupnik z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki II Udko pieczone, ryż, surówka z czerwonej kapusty i jabłka III Sok owocowy |
Bułka mieszana z masłem, biały serek "Almette", herbata owocowa |
PIĄTEK 3. II. 2023 |
I Zupa brokułowa z ryżem II Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, marchewki III Sok cytrynowy |
Rogal z masłem, dżem truskawkowy, herbata malinowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.