DZIEŃ TYGODNIA
|
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 9. 01. 2023 |
I Kapuśniak z ziemniakami i porcją kiełbasy II Pierogi z białym serem III Sok wieloowocowy |
Kanapka z chleba wieloziarnistego z masłem, żółtym serem i pomidorem, herbata wieloowocowa |
WTOREK 10. 01. 2023 |
I Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną II Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z kapusty czerwonej , marchewki i jabłka III Sok malinowy
|
Bułka z masłem, pasztetem i ogórkiem , zielonym herbata malinowa |
ŚRODA 11. 01. 2023 |
I Zupa pieczarkowa z makaronem II Kasza, bitki w sosie własnym, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka III Sok jabłkowy |
Bułka mieszana z masłem i białym serkiem "Almette", herbata owocowa |
CZWARTEK 12. 01. 2023
|
I Rosół z makaronem i zieleniną II Ziemniaki z koperkiem, potrawka drobiowa, zielony ogórek III Sok owocowy |
Serek waniliowy, ciastko francuskie, herbata cytrynowa |
PIĄTEK 13. 01. 2023 |
I Ryżanka z warzywami i zieleniną II Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, marchewki III Sok malinowo- cytrynowy |
Rogal z masłem, dżem truskawkowy, herbatacytrynowa |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.