DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 2 I 2023 |
I Biały barszcz z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Kasza manna z musem truskawkowym |
Serek "Danio", ciastko francuskie, herbata owocowa
|
WTOREK 3 I 2023 |
I Krupnik z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki II Paluszki z piersi kurczaka z warzywami na patelni III Sok owocowy |
Rogal z masłem i dżem truskawkowy, herbata cytrynowa |
ŚRODA 4 I 2023 |
I Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną II Ryż, udko pieczone, ogórek kiszony III Sok jabłkowy |
Kanapka z chleba wieloziarnistego z masłem, szynką, zielonym ogórkiem, herbata malinowa |
CZWARTEK 5 I 2023 |
I Zupa ogórkowa z ziemniakami i zieleniną II Kasza pęczak, gulasz w sosie własnym, ogórek zielony III Sok wieloowocowy |
Chałka z masłem, owoc, herbata owocowa |
PIĄTEK 6 I 2023 |
------------------------------------------- |
------------------------- |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.