DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK(oddziały przedszkolne) |
PONIEDZIAŁEK 12 XII 2022 |
I Biały barszcz z ziemniakami i porcją kiełbasy, chleb II Makaron z białym serem i masełkiem III Sok pomarańczowy |
Chleb wieloziarnisty z masłem i polędwicą sopocką , pomidor, herbata owocowa |
WTOREK 13 XII 2022 |
I Krupnik z ziemniakami, warzywami i zieleniną II Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, ogórek zielony III Sok malinowy |
Kisiel wiśniowy, ciastko francuskie ,herbata pomarańczowa
|
ŚRODA 14 XII 2022 |
I Flaki z wołowiną, angielka II Pierogi leniwe z masłem III Kompot wiśniowy |
Bułka z masłem, dżem truskawkowy, kakao, herbata cytrynowa |
CZWARTEK 15 XII 2022 |
I Grochówka z porcją kiełbasy II Kasza, gulasz w sosie własnym, ogórek kiszony III Sok jabłkowy |
Bułka mieszana z masłem, parówka na ciepło, ogórek zielony, herbata owocowa |
PIĄTEK 16 XII 2022 |
I Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną II Frytki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki III Sok malinowy |
Rogal z masłem, biały serek, rzodkiewka, herbata cytrynowa
|
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.